Як обрати якісне та корисне вершкове масло

Поділитись

Як обрати якісне та корисне вершкове масло

 Лікарі рекомендують щодня їсти по 30 грамів вершкового масла та називають цей продукт їжею краси, здоров’я, джерелом енергії і недарма, адже вершкове мало містить величезну кількість вітамінів А і Е, наділене усією групою вітаміну В, D, PP, які відповідають за імунітет, зір, стан шкіри, волосся, нігтів, зубів тощо.

З кожним днем на полицях магазинів та супермаркетів з’являється дедалі більше виробників молочної продукції, зокрема вершкового масла, але, на жаль, не все воно є якісним та корисним.

На що варто звернути увагу, аби вибрати справжнє вершкове масло, а не спред?

  • Відповідно до стандарту ДСТУ 4399:2005 масло повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Якість масла не залежить від його відсотка жирності, оскільки молочні жири можуть замінити на жири рослинного або тваринного походження!
  • Колір масла має бути однорідним по всій масі, не занадто жовтим і не білосніжним, а поверхня на розрізі – слабо-блискучою і сухою на вигляд або з наявністю поодиноких дрібних крапель вологи.
  • Смак і запах справжнього вершкового масла має бути чистим, з відтінком пастеризованих вершків або без нього.
  • У магазині не беріть деформований брикет – велика ймовірність, що масло вже було розморожене.
  • Вибирайте торгові марки відомих виробників, які давно зарекомендували себе з хорошого боку. Не довіряйте невідомим фірмам-одноденкам. Нечесні виробники можуть імітувати упаковку відомих торгових марок, тож звертайте увагу не тільки на назву торгової марки, а й на виробника.

Як перевірити вершкове масло вдома:

  • Перебуваючи в замороженому твердому стані, вершкове масло не повинно розсипатися при його нарізанні.
  • Подивіться як тане масло, якщо під час танення за кімнатної температури на маслі з’являються крапельки – це маргарин.
  • Якщо опустити вершкове масло в гарячу воду, воно має рівномірно розчинитися. Якщо ж масло у воді розпадеться на окремі шматочки, то в ньому, швидше за все, присутні рослинні жири.

Джерело