Виробництво французького вина впаде на 30%

Поділитись

Виробництво французького вина впаде на 30%

Згідно з попередніми даними, сильні морози і проблеми з цвіллю призвели до того, що французькі виноградарі можуть зібрати найменший урожай за останні 50 років.

У міністерстві сільського господарства Франції заявляють, що виробництво вина буде варіюватися в залежності від сорту винограду і регіону, проте в цілому воно впаде на 24-30% в порівнянні з минулим роком. Це означає, що в цілому Франція зробить від 32,6 до 35,6 млн гектолітрів вина – таких низьких обсягів не реєструвалося з 1970 року.

Однією з основних причин став збиток, нанесений сильними весняними заморозками в багатьох французьких виноробних регіонах на початку цього року – тоді морози, що накрили виноградники від Шампані до Лангедоку, заподіяли виноробам збитки на 2 млрд євро.

За заявою представників міністерства сільського господарства Франції, найбільше постраждали сорти Шардоне і Мерло. З найбільш постраждалих регіонів в міністерстві називають Шампань, де мороз знищив близько 30% винограду в період цвітіння.

Виноградники Ельзасу витримали боротьбу із заморозками відносно успішно, однак і тут урожай буде найменшим за останні 5 років через грибкових захворювань, викликаних теплим і вологим сезоном. Від грибка також серйозно постраждали Шампань і деякі частини Бордо.

Джерело