Вчені вивели новий ранній сорт дині

Поділитись

Вчені вивели новий ранній сорт дині

Дині є дуже складною і технічною культурою, успіх якої залежить від багатьох критеріїв: врожайності, циклу, поведінки рослин, товарного вигляду, розміру, ступеня Брикса, стійкості до хвороб, збереження. Запропонувати нові сорти, які можуть адаптуватися до зміни клімату, екологічних проблем і все більш вимогливих специфікацій, є серйозним викликом. Компанія Gautier Semences вирішує цей виклик протягом останніх 70 років.

«Ми працюємо в тісній співпраці з усіма суб’єктами сектору, щоб мати можливість швидко реагувати на зміни в методах виробництва та споживчих тенденціях, – пояснює Клеман Мезоннев, менеджер з виробництва дині в Gautier Semences. – Перш за все, ми хочемо запропонувати сорти, які є смачними та ефективними з агрономічної точки зору».

Саме з цією амбіцією був створений сорт GSE1930 Ocito, новинка 2022 року, яка доповнить асортимент динь Charentais Gautier Semences.

Це результат багаторічної роботи з селекції та розвитку в галузі. Сорт було перевірено у всіх виробничих басейнах і в усіх можливих умовах вирощування, щоб запропонувати диню, яка відповідає всім вимогам виробників. GSE1930 Ocito тепер доступний у звичайних та органічних насіннях.

Щоб завершити свою пропозицію динь Charentais, Gautier Semences створив цей новий ранній сорт, адаптований для ранньої посадки під тунелі та брезенти.

«Протягом цього періоду на початку сезону виробникам дині потрібні сорти, які швидко надходять у виробництво, щоб добре розпочати свій сезон, пропонуючи споживачам високоякісні фрукти. Тому ми вибрали сорт GSE1930 Ocito, який ідеально відповідає цим очікуванням, завдяки дуже короткому циклу вирощування та груповому збору врожаю. Сорт гарантує відмінну врожайність відразу після початку виробництва, а також більшість калібру 12, розміру, який найбільше запитують роздрібні продавці. Ми змогли випробувати цю нову диню в 2021 році і отримали чудові відгуки від виробників і технічних консультантів», – розповідають у компанії.

GSE1930 Ocito має цей типовий аромат для Шаранта з рівнем Брикса вище 12°. Його дуже привабливий зовнішній вигляд також гарантує оптимальну якість: гарні лінії, гарний щільний напис і кремовий колір у дозріванні, який ідеально зберігається після збору врожаю. Ця диня ідеально пристосована для вирощування під брезентом і в полі.

Джерело