Вчені назвали спецію, що захистить від раку та діабету

Поділитись

Вчені назвали спецію, що захистить від раку та діабету

Приправи не тільки здатні поліпшити аромат і смак страви, але ще і позитивно впливати на стан здоров’я. Особливу увагу дослідники радять звернути на шафран, оскільки в його складі понад 150 корисних природних сполук. Які захворювання може попередити ця спеція?

Для мозку. Клінічні випробування показали, що щоденне вживання шафрану може знизити симптоми депресії й нейродегенеративних станів, які викликають хворобу Альцгеймера. При чому, ефект від приправи схожий на ефект від вживання антидепресантів.

Для здоров’я серця і судин. Вчені довели, що шафран позитивно діє на роботу серцево-судинної системи, знижуючи артеріальний тиск. Досить приймати близько 400 мг приправи протягом тижня.

Покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Вже давно шафран використовують в народній медицині, щоб лікувати розлади шлунково-кишкового тракту і метеоризм (підвищене газоутворення). Вчені відзначили, що спеція завдяки своєму протизапальному ефекту здатна поліпшити роботу шлунка і зменшити запальний процес. Крім того, вчені виявили у шафрану здатність полегшувати симптоми виразки шлунка.

Протираковий агент. Шафран, завдяки великій кількості антиоксидантів, захищає організм від вільних радикалів, які ушкоджують ДНК і провокують онкологію. Ще в складі спеції є кроцин — речовина, яка пригнічує ріст клітин колоректального раку і пухлини шлунка.

Джерело