В Україні зросло споживання солодкої кукурудзи
Поділитись

Щороку споживання солодкої кукрудзи в Україні та світі зростає на 10-15%. Успішність та актуальність вирощування культури визначається стабільним ринковим попитом на насіння та зерно цукрової кукурудзи, зростанням споживання ще мінімум до 2030 року.
Сьогодні цукрову кукурудзу вирощують у більш ніж 80 країнах світу, під її посівами зайнято більше 1,5-2,5 млн га. Основні світові виробники та споживачі цукрової кукурудзи – США, Мексика, ПАР, Бразилія, Аргентина, Китай, Індія.
“Тренди на здорове харчування та сильна переробка сприятиме виробництву в Україні унікального продукту для експорту по всьому світі”, – повідомив під час конференції «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» Михайло Нагорняк, селекціонер та власник компанії “Мнагор”.
За даними науковців потреба людини в цукровій кукурудзі – 34 кг на рік. В Україні ж площі посівів цукрової кукурудзи не перевищують 12 тис га. Виходячи з річної медичної норми споживання цукрової кукурудзи для забезпечення внутрішнього ринку мінімальна площа посівів повинна складати біля 300 тис га (5 тонн зерна з гектара).
Джерело: agrotrend.com.ua