В Україні популяризується новий ресторанний тренд

Поділитись

В Україні популяризується новий ресторанний тренд

Зараз найгірше доводиться дорогим ресторанам, тоді як недорогі заклади, здатні запропонувати гарну кухню, конкурують із домашнім приготуванням.

На українському ресторанному ринку важче розвивати проекти із високим середнім чеком. Преміальні заклади – спадаючий тренд, а швидкозростаючий – демократичні ресторани, де середній чек знаходиться в районі 5-10 євро (150-300 грн), “на які гість отримує більше, ніж чекає”. Таку думку висловив власник мережі “Сім’я ресторанів Дмитра Борисова” Дмитро Борисов.

Він додав, що fast casual сегмент (недорогі ресторани з якісною кухнею) зростає не за рахунок відтоку споживачів з інших сегментів, а конкуруючи із приготуванням їжі вдома.

“80% людей готують все ще вдома, думаючи, що це дешевше та смачніше. Ось такими форматами fast casual ми витягуємо людей із домашніх кухонь”, – пояснив Борисов.

На думку ресторатора, харчуючись у ресторанах, можна витратити стільки ж грошей, скільки потрібно витратити на приготування їжі вдома. Тим часом, за спостереженнями Борисова, лише 10% людей готують тому, що люблять готувати, а решта займається цим, “бо так нав’язано”.

Борисов також зазначив, що через відсутність розвиненої гастрономічної культури лише 20% українців ходять до ресторану до трьох разів на рік.

Джерело