Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на м’ясо та сало

Поділитись

Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на м’ясо та сало

Українцям показали, як змінилися ціни на свинину, курятину та сало на полицях великих супермаркетів на початку серпня. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Так, станом на 3 серпня в Україні підвищилися ціни практично на всі види свинини. Зокрема, свиняча грудинка подорожчала з 127,62 грн/кг до 134,30 грн/кг, нашийок із 175,04 грн/кг до 181,57 грн/кг, підчеревок із 131,82 грн/кг до 135,99 грн / кг. Середній цінник на ребра підскочив із 135,55 грн/кг до 136,71 грн/кг, а шашлик із 160,59 грн/кг до 165,97 грн/кг. Зменшилася в ціні лише лопатка – цінник на неї опустився із 132,41 грн/кг до 127,35 грн/кг.

На початку серпня також змінилися ціни на курятину. Куряча гомілка подорожчала з 68,21 грн/кг до 69,95 грн/кг, цінник на філе піднявся з 132,72 грн/кг до 133,27 грн/кг. А ось куряче стегно подешевшало з 97,56 грн/кг до 83,45 грн/кг.

Тим часом цінник на сало знизився. Зокрема, домашнє подешевшало із 156,06 грн/кг до 154,00 грн/кг, а солоне із 190,75 грн/кг до 188,25 грн/кг.

Джерело