Що потрібно їсти, щоб зігрітися

Поділитись

Що потрібно їсти, щоб зігрітися

Імбир

Імбир століттями застосовувався в медицині. Корінь імбиру містить речовини, що володіють цілющою дією — вітаміни, мінерали, ефірні масла і смоли. Імбир має протизапальні, антибактеріальні та противірусні властивості. Він зміцнює імунітет і допомагає організму боротися із застудою та грипом. Має знеболюючу, жарознижуючу, потогінну і зігріваючу дію. Особливо варто споживати імбир в зимову пору року, у вигляді приправи або зігріваючого настою з додаванням меду і лимона.

Куркума

Куркума — багате джерело вітамінів і мінералів. Вона містить куркумін — потужний антиоксидант з протизапальними властивостями, пригнічує розмноження вірусів, перешкоджає утворенню та розвитку бактеріальних і грибкових захворювань. Надає зігріваючу дію і зміцнює імунітет.

Чилі

Перець чилі — не тільки гостра, ароматна приправа, яку додають до багатьох страв. Це джерело цінних мінералів: магній, залізо і калій. Завдяки вмісту капсаїцину, речовини, відповідальної за гострий смак перцю, чілі зігріває і стимулює кровообіг.

Яйця

Яйця сприяють правильному функціонуванню організму. Вони є справжньою живильної бомбою, забезпечують високий рівень енергії, підтримують функціонування нервової системи, позитивно впливають на роботу мозку, печінки, а також на зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів. Завдяки наявності вітаміну D яйця зміцнюють імунітет і сприяють профілактиці застуди та грипу. Зимою та восени варто їсти яйця на сніданок, щоб зігрітися і захиститься від вірусних загроз.

Мед

Мед — природний антибіотик, який зміцнює імунітет, захищає організм від інфекцій і підтримує його в боротьбі з застудою і грипом. Він містить велику кількість антиоксидантів, має зігріваючу і тонізуючу дію.

Джерело