Селекціонери вивели нові гібриди сливи та абрикосу

Поділитись

Селекціонери вивели нові гібриди сливи та абрикосу

Після 11 років селекції та покращення сортів на ринок вийшла нова лінійка міжвидових гібридів сливи та абрикосу IberPlum®, розроблена іспанською компанією Ibergen Frutales. Нові гібриди підвищують цінність продукції та виділяють її в сегменті кісточкових фруктів.

Сорти групи IberPlum® – це серія міжвидових гібридів сливи та абрикоса, які покривають весь сезон, з плодами різного кольору в шкірці та м’якоті. Мета селекціонерів – запропонувати споживачеві приємні враження від дегустації сортів, тому вони прагнуть мати високий вміст цукру, близький до 20ºBx, з екзотичним смаком у поєднанні з чудовою текстурою. Концепція IberPlum виводить сливи на ринок преміум-класу.

На даний момент запатентовано чотири сорти, а інші очікують на реєстрацію. Незважаючи на цю нову маловідому програму, в Іспанії вже засаджено 20 га IberPlum®. Експериментальні угоди також були укладені з садівниками з Франції, Італії, Чилі та ПАР.

На сайті компанії представлено 9 комерційних гібридів сливи та абрикосу з термінами дозрівання від 17 червня до 25 вересня. Діаметр плодів різних сортів становить від 55 до 65 мм, вміст цукру – від 17ºBx до 20ºBx, а жорсткість плодів – від 2,5 до 3,8 кг/см².

Джерело