Озвучено ціни на груші в Україні

Поділитись

Озвучено ціни на груші в Україні

Груші цьогоріч дорожчі, ніж торік. Одна з причин — сезон на цей фрукт тільки розпочинається. На прилавках вітчизняні: дюшес, парижанка, а також іноземні — бера.

Кожен продавець нахвалює свої груші. Ірина продає їх уже п’ятий рік. Переконує: вона точно знає, який фрукт без хімікатів. «Там, де багато хімії, оса не сяде», — говорить продавчиня Ірина Євтушенко.

В Юлії на прилавку і закордонні, і вітчизняні груші. І як досвідчена продавчиня, вона переконує: одна краще за одну, бо смак залежить від сорту фрукта.

«Ось така грушка йде з кислинкою, сорт такий “Дюшес”. Смачна — це наша, херсонська. Бера — вони м’якші і солодші будуть», — говорить продавчиня Юлія Гречка.

Від 45 гривень за кілограм і аж до сотні — саме стільки коштують цього сезону груші.

Цей фрукт можна додавати у свіжому вигляді в салати, піцу, поєднувати з хамоном, а також запікати з м’ясом, готувати на грилі, варити варення й джем. Шеф-кухарі готують страви з груш для вегетаріанців, а дієтологи попереджають, що хоча вона має багато вітамінів — їсти бажано не більше двох на день.

«Велика кількість вуглеводів, фруктози — це гарне енергетичне харчування. Груша багата мікроелементами — залізо, вітаміни В, фолієва кислота», — говорить дієтолог Олександр Кущ.

Імпортні груші зберігаються довше, кажуть фермери, а ось місцеві — примхливі. Саме тому стиглі краще тримати в холодильнику.

Джерело