Названо ТОП-10 псевдокорисних продуктів

Поділитись

Названо ТОП-10 псевдокорисних продуктів

Часто під виглядом, здавалося б, корисних продуктів продаються відверто шкідливі. Лікар-нутриціолог Анна Грін розповіла, що входить в цей список.

Гранола. Цей продукт часто містить цукор або замінники цукру, а також сиропи, ароматизатори та інші добавки. Краще приготувати корисну гранолу вдома: з вівсяної крупи й вимочених горіхів.

Сухофрукти. Більшість сухофруктів обробляють діоксидом сірки, вони можуть містити барвники, коптять рідким димом (чорнослив), вимочуються в цукровому сиропі, для блиску і м’якості часто додають жир і гліцерин.

Горіхи в глазурі. Уникайте смажених горіхів, в глазурі й з добавками. При неправильному зберіганні горіхи уражаються цвіллю. Вибирайте цілісні горіхи замість горіхових сумішей і горіхових батончиків.

Молочні каші. Варка круп з молоком сприяє утворенню важко засвоюваних сполук. Краще використовуйте горіхове молоко або мигдальне.

Рослинні олії. Рослинні рафіновані олії позбавлені будь-якої користі. Більш того — містять хімічні речовини, які залишаються в них в процесі очищення і рафінації.

Сири. Промислово виготовлені сири містять рослинні олії, сою, підсилювачі смаку, фарбники та ароматизатори. Намагайтеся купувати сири натурального визрівання, в складі яких тільки молоко і ферменти.

Фруктові соки. Ці напої позбавлені клітковини, тому сприяють різкому підвищенню цукру в крові. Замість фруктових соків краще вживайте свіжі плоди.

Замінники цукру. Штучні замінники (аспартам, сахарин, цикламат) токсичні й канцерогенні. Надлишок натуральних (фруктоза, сироп агави) — шкодить печінці й провокує інсулінорезистентність.

Йогурти. Промислово виготовлені йогурти часто містять цукор, рослинний жир, барвники й консерванти. Краще готуйте натуральний йогурт з горіхового молока з використанням живих бактерій.

Дієтичні соуси та майонези. Це маркетинговий прийом. Покупець думає, що купує легкий і корисний продукт, а насправді в складі: рафінована олія, барвники, підсилювачі смаку і т.д.

Джерело