Названо корисні властивості малини

Поділитись

Названо корисні властивості малини

Ніжна ягода з тонким ароматом і чудовим смаком, криниця вітамінів і мінералів – усе це можна сказати про малину. Ця літня ягода входить до складу багатьох смачних блюд. Компоти, варення, желе, киселі, джеми, настоянки – усе це можна зробити з малини.

Ягоди містять органічні кислоти, ефірну олію, фруктозу, дубильні речовини, сахарозу, глюкозу, жири і вуглеводи, кінцеві багато вітамінів і мінералів. Що стосується кислот, це мурашина, яблучна, саліцилова. У ягодах багато вітаміну РР, Е, а також А і групи В. В плодах – велика кількість заліза, молібдену, цинку і міді.

Що стосується калорійності, в 100 г цієї ягоди міститься 40 ккал. Тому при правильному вживанні малини, можна скинути декілька кілограмів. А для цього потрібно виключити солодощі і здобу, додати овочі і фрукти, а ягоду вживати без цукру. Звичайно, не забувати про фізичне навантаження.

Звичайно, малина корисна для здоров’я, причому, як лісова, так і садова. Цю ягоду застосовують при:

  • застуді;
  • ангіні;
  • радикуліті;
  • хворобах кишечника;
  • гіпертонії;
  • болях в суглобах;
  • безплідді;
  • цукровому діабеті;
  • анемії;
  • атеросклерозі;
  • хворобах нирок;
  • проносах;
  • порушенні сердечного ритму.

Малина допомагає при нервовій напрузі, покращує апетит, знімає жар, прибирає біль, покращує колір обличчя, зміцнює стінки судин, позбавляє від печії, болів в шлунку, виводить шлаки. Щоб зміцнити імунітет, прибрати температуру і взагалі, вилікуватися від застуди, корисно вживати малиновий чай(сухе листя рослини потрібно заварити окропом і пити з додаванням ягід малини або ложечки варення).

Дуже важливе те, що ця ягода корисна не лише у свіжому вигляді, але і після термообробки. Тому малинове варення вважається чудовим засобом при застуді і грипі.

Хоча малина – дуже корисна ягода, але є і деякі протипоказання до застосування. Не слід вживати її при подагрі і нефриті, оскільки в ягоді міститься багато пуринових основ.

Джерело