Науковці винайшли веганське тісто, яке можна не випікати

Поділитись

Науковці винайшли веганське тісто, яке можна не випікати

Стартап Wanna date створив веганські суміші для тіста — без цукру та сприятливі для кето-дієти. Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше спробувала фініки, коли у 2017 році приїхала навчатися до Нью-Йорка.

“Це була любов з першого укусу. Фініки неймовірно солодкі й дуже корисні, адже вони стримують нездорову тягу до вживання цукру”, — говорить Бартоу.

Незабаром після цього у неї виникла ідея створити натурально солодкий продукт, якого ще не існувало: фінікову пасту.

“У той час я працювала у коктейль-барі, і там у все додавали цукор. Це зводило мене з розуму. Я дивувалася: чому ми не підсолоджуєм коктейльні суміші фініками”, — говорить вона. 

Пізніше американка створила новий продукт. Це — суміш мигдального й кокосового борошна, фінікової пасти та води. Десерт мав неймовірний смак, і що важливо — його не потрібно було випікати.

“Я назвала це “фінікове тісто”, – згадує Мелісса Бартоу.

Зараз під брендом Wanna date вона створює суміші для фінікового тіста. Кожна упаковка — це 12 унцій здорового продукту.

Суха суміш складається з тонко подрібнених фініків, кокосового борошна, мигдального борошна та певного ароматичного компонента (какао-порошок, кориця або ваніль). 

Суміш можна зберігати у герметичній упаковці при кімнатній температурі до року. Щоб зробити її готовою до вживання, потрібно лише розірвати мішок, відміряти півсклянки суміші та додати дві столові ложки води, мигдального чи кокосового молока.

Зараз Wanna date збирає інвестиції на Kickstarter. Наразі зібрано понад $3 тис. від 58 інвесторів. Ціль — $10 тис.

“Кожен долар піде на пошук нових інгредієнтів, виробництво, упаковку та початковий пробний запуск”, — зазначила засновниця стартапу.

Джерело