На Вінниччині виготовляють незвичайні медові пасти

Поділитись

На Вінниччині виготовляють незвичайні медові пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом із власної пасіки. Стартап починав, маючи багаж теоретичних знать про пасіку, проте без великого досвіду. Говорят, що перші бджоли були надто агресивними.

Не полишаючи справу, засновники Медобару навчилися «співпрацювати з природою». Зараз на їхній пасіці переважають бджоли породи Карніка.

«Вони не кусаються, бо щасливі», — кажуть власники.

Сьогодні медобар «Мед щасливих бджіл» пропонує широкий асортимент крафтових смаколиків, які мистецьки поєднують смак та користь.

Перш ніж створити медово-ягідну пасту, як мед, так і ягоди, піддаються попередній підготовці. Після збору соковитих, стиглих ягід, їх піддають гідратації при температурі 55 градусів, щоб зберегти вітаміни. Далі ягоди перемелюють, просіюють від кісточок, змішують з медом та фасують у баночки.

Медово-ягідні пасти солодкі, з притаманною ягодам особливістю смаку. Наприклад, обліпиха в поєднанні з медом літнього різнотрав’я — це «вибух користі» з неповторним кислуватим присмаком. Малинова паста — це просто must have будь якої осені, а поєднання смородини з медом має неймовірну кількість вітаміну С.

Медова чорниця не тільки гарно впливає на зір, а й завдяки високому вмісту антиоксидантів, є хорошим засобом для профілактика ракових захворювань, пояснюють виробники.

Окрім медово-ягідних паст, «Мед щасливих бджіл» пропонує горішки, залиті медом, кілька видів меду та інші медові десерти.

Джерело