На Вінниччині розпочали сезон цукроваріння

Поділитись

На Вінниччині розпочали сезон цукроваріння

За словами Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, першим у виробничому сезоні 2021 року запрацював Гайсинський цукровий завод.

Ним прийнято на переробку 19 тис. тонн буряка, перероблено – 11,5 тис. тонн буряка. Це майже 1,5 тис. тонн цукру.

Всього у сезоні-2021 на Вінниччині планується робота шести цукрових заводів:

  1. ПрАТ „ПК „Поділля” ВП „Крижопільський цукровий завод”;
  2. ТОВ „ПК „Зоря Поділля” ВП „Гайсинський цукровий завод”;
  3. ТОВ „АК „Зелена Долина” ВП „Томашпільський цукровий завод”;
  4. ТОВ „Цукорагропром” ВП „Жданівський цукровий завод” Хмільницький район;
  5. ТОВ „Іллінецький цукровий завод”;
  6. ТОВ „Юзефо-Миколаївська АПК” ВП „Михайлинський цукровий завод”.

Орієнтовно запуск інших цукрових заводів області планується з 10 по 15 вересня.

Довідково: Цього року площі цукрових буряків посіяні на площі 49,6 тис. га, що на 1,1 тис. га більше, як у 2020 році.

Агрометеорологічні умови в цілому сприятливі для формування урожаю цукрових коренів.

Викопано 870 га цукрових буряків, накопано 40,1 тис. тонн, при середній урожайності 460,9 ц/га – на 47,7 ц/га більше, ніж минулого року.

Джерело