На Київщині виготовляють органічні вина за біодинамічним принципом

Поділитись

На Київщині виготовляють органічні вина за біодинамічним принципом

Українська компанія BIOLOGIST виготовляє унікальні органічні вина, звертаючись до давніх традицій, — за біодинамічним принципом. Все вино проходить природні процеси ферментації.

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не сказати. Це швидше сенс мого життя», — говорить Ігор Петренко, засновник виноробні.

BIOLOGIST мінімально використовує сірку та інші препарати для протидії окисленню вина.

«Нові дубові бочки самі собою допомагали антисептично працювати з вином, — розповідають на винарні. — Більшість вин проводимо довгу мацерацію (6-10 днів) з додаванням підсушених гребенів».

Спонтанне бродіння відбувається у таких винах як Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі, Шардоні, Аліготі. Для здоров’я виноградної лози та ґрунту на виноградниках відмовилися від використання хімічних пестицидів.

«Нам довелося зменшити обсяги винограду вдвічі та здійснювати збір ягоди в першу чергу за показниками pH. Лише зрілий виноград і тільки ягоди без ушкодження», — ділиться виробник.

Крафтова виноробня BIOLOGIST знаходиться за 7 км від Києва в заповідному урочищі в селищі Лісники. Навесні компанія також відкрила винний клуб на ВДНГ та проводить екскурсії й дегустації.

До речі, на одному з найпрестижніших винних змагань International Wine Challenge 2021 у Лондоні «Одеський Чорний 2019» виробництва BIOLOGIST отримав нагороду як рекомендоване вино. А професійний дегустаційний конкурс Odessa Wine Week відзначив відразу 4 вина золотом та сріблом.

Джерело