Лікарі назвали 7 продуктів, що провокують мігрень

Поділитись

Лікарі назвали 7 продуктів, що провокують мігрень

Цефалгія, насправді, зустрічається дуже часто. Стан особливо погіршується, коли ми знаходимося в стані стресу. Робота в закритих і погано провітрюваних приміщеннях. Погана звичка пити недостатню кількість води та неправильно харчуватись, може являти собою додаткові поглиблюючі фактори. Вони здатні значно посилювати головний біль. Тому сьогодні пропонуємо вам дізнатись 7 продуктів провокуючих мігрень.

Дослідження показують, що серед основних підозрюваних є продукти, що містять тирамін, гістамін, допамін, фенол, танін, капсацин, сульфіти. Самі по собі ці продукти не здатні викликати приступ у абсолютно здорової людини. Але людей, яких можна такими вважати, не так багато.

1. Морепродукти

Оселедець і червона риба: при аналізі м’язової тканини червоного м’яса деяких видів риб були виявлені найвищі рівні вільного гістидину, попередника гістаміну.

До найбільш схильним до такого ризику, відносяться:

  • скумбрія;
  • тунець;
  • сардини;
  • оселедець;
  • макрель;
  • анчоуси.

Необхідно вживати свіжу рибу і підтримувати температуру її зберігання.

2. Дріжджі

У 100 г продукту міститься 150 мг тираміну. Всі свіжі дріжджові продукти дуже небезпечні для людей з мігренню. Особливо поки теплі.

  • Свіжий хліб;
  • Круасани;
  • Пончики;
  • Здоба;
  • та інші продукти, що містять дріжджі.

3. Молочні продукти

Чеддер, містить 146 мг тираміну на 100 г, а сир типу Емменталь – 51 мг на кожні 100 мг Варто звернути увагу також на зрілі та ферментовані сири, наприклад, зміст тираміну в 100 г продукту дорівнює 20 мг для камамберу і 18 мг для брі, але не варто забувати, що є присутнім тирамін так само в йогурті і в заквасці.

  • Витримані сири;
  • Йогурт;
  • Закваска.

4. Соління

Всі консервовані вироби містять велику кількість солі, оцту і інших консервантів які впливають на кровотік.

  • Власне соління;
  • Оливки;
  • Квашені продукти;
  • Корейська морква.

5. Фрукти та овочі

Не всі, звичайно. В цій категорії вищий відсоток тираміну в фруктах, таких як авокадо, чорнослив, інжир, сушені фрукти і виноград, який містить, в середньому, 69 мг тираміну на 100 г продукту. У бананах і цитрусових тирамін в комплексі з гістаміном, що може бути особливо небезпечно для сприйнятливих людей.

Якщо говорити про овочі, то у 100 г картоплі міститься 84 мг тираміну. До овочів з найбільшою часткою тираміну відносяться, наприклад, шпинат, капуста і помідори, які все частіше стають основними підозрюваними в алергії і непереносимості. Часто звичка і наявність будь-якого виду овочів, легко доступних на полицях супермаркетів, впливає на споживання таких інгредієнтів, як цукіні і помідори, які ми споживаємо круглий рік (в надмірних дозах). Зосередившись на місцевих і сезонних продуктах, ви уникнете неприємних наслідків і насолодитеся кращою якістю.

  • Авокадо;
  • Чорнослив;
  • Інжир;
  • Банани;
  • Апельсини;
  • Ананаси;
  • Картопля;
  • Шпинат;
  • Капуста;
  • Помідори;
  • Цукіні.

6. Шоколад

Цей багатий цінними антиоксидантами продукт, може негативно вплинути на здоров’я, збільшуючи проблеми із зайвою вагою, гіпертонією і запальними станами. Шоколад стимулює вироблення серотоніну, що виробляє ефект природного антидепресанту. Проте, коли він в надлишку, серотонін може впливати на появу мігрені: під час нападів слід уникати шоколаду, і рекомендується зменшити рутинне вживання, для тих, хто страждає від повторюваних головних болей.

7. Алкоголь

Витримане вино і пиво можуть вплинути на головний біль через вміст тираміну, з яким пов’язані також типові симптоми похмілля. Крім того, алкоголь діє як судинорозширювальний засіб. Уникайте надмірного вживання алкоголю, та завжди вибирайте якісні товари і випивайте склянку води на кожен келих вина.

  • Червоне вино;
  • Пиво;
  • Міцний алкоголь.

Джерело