Лікар назвала три найкращих осінніх суперфуди

Поділитись

Лікар назвала три найкращих осінніх суперфуди

Восени ми всі особливо відчуваємо потребу в ситній їжі, яка дасть достатню кількість вітамінів та заряд енергії. Тому не відмовляйтеся від сніданку, обіду, вечері та не забувайте про корисні перекуси. Восени варто готувати ситні страви з м’яса, обов’язково із сезонних овочів, а також не відмовляйтеся від риби та круп.

Нутриціологиня Анна Никольська розповіла, яким повинен бути осінній суперфуд, щоб він дійсно був корисним для організму та простим у приготуванні.

Для початку зазначимо, що суперфудом можуть бути абсолютно звичні та прості продукти, які завжди є під рукою, не обов’язково шукати чіа, годжі та рейши.

Безумовно в кожному сезоні різні суперфуди, але саме восени абсолютно точно ними повинні бути:

  • Куркума. Ця спеція дасть фору будь-якому протизапальному засобу. Варто зазначити, що куркумін посилюється в кілька разів, якщо заміксувати його з чорним перцем. Найкраще її купувати в індійських магазинах, там ця спеція по-справжньому натуральна. Додавати куркуму можна під час смаження на олії, в теплі страви – крем-супи, карі та звичайно, готуйте лате з нею, він буде приголомшливим.
  • Буряк. У свіжому вигляді цей овоч може стати “еліксиром здоров’я”. Він дуже благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт. До того ж готується просто елементарно, можна відварити або запекти в духовці, додати сир, горішки, зелень та насолоджуватися прекрасним теплим салатом, від якого ви, до речі, не наберете вагу.
  • Квашена капуста. Це джерело вітаміну С та прибіотиків – один із найкращих продуктів для імунітету, якщо ви готуєте її правильно – без цукру, солі, оцту – вона буде дуже корисною для всього організму.

Джерело