Експерти розповіли, як обрати солодкий та стиглий кавун

Поділитись

Експерти розповіли, як обрати солодкий та стиглий кавун

Кавун – одне з найулюбленіших літніх ласощів жителів усієї планети. В Україні якраз розпочався сезон цих баштаних. Ціни ще кусаються, але якщо вирішили купити кавун, важливо вибрати якісний – солодкий та стиглий. Нагадаємо про 7 ознак ідеальної ягоди.

Форма

Краще зупинитись на круглому кавуні, ніж на овальному. Він буде більш солодким, тоді як овальним – менш ароматним і водянистішим. На поверхні не повинно бути виступів – оберіть рівний і красивий плід.

Смуги

Вам потрібен кавун з виразними та чіткими смугами – вони вказують на його стиглість. До речі, блиск на ягоді вказує на її незрілість – знайдіть тьмяний, він уже готовий до вживання.

Жовта пляма

Велика пляма жовтого кольору має бути майже помаранчевою або кремово-жовтою. Такий виявиться ароматним, на відміну від кавуна зі світло-жовтою або білою плямою.

Стебло

Зрілий кавун має бути жовто-коричневим і сухим. Зелений говорить сам за себе – такому плоду не вистачає солодкості та смаку.

Стук

Постукайте по кавуну кісточками пальців. Звук має бути глухим та глибоким. Щільний і високий звук говорить про товсту кірку – плід ще не дозрів.

Плями

Прожилки та сухі плями, схожі на павутинки, свідчать про солодкість кавуна. У цих місцях із ягоди просочується цукор.

Вага

Важкий кавун – стиглий та солодкий. Вага говорить про високий вміст рідини – чим вона більша, тим краще.

Джерело