Експерти назвали три прості способи зробити найбільш корисний сніданок

Поділитись

Експерти назвали три прості способи зробити найбільш корисний сніданок

Багато експертів зі здорового харчування сходяться на думці, що пропускати сніданок не варто. Дослідження показали, що люди, які починають ранок з багатою білком і клітковиною їжі, як правило, мають більш низький індекс маси тіла (ІМТ) і споживають менше калорій протягом дня. Інше дослідження виявило, що пропуск сніданку був пов’язаний з більш високим ризиком діабету 2 типу.

Як зазначила лікар-дієтолог Стейсі Кравчик, не існує “чарівних продуктів або стратегій, які можуть миттєво стати стрункішими або здоровішими”. Проте є кілька простих прийомів, які допоможуть зробити сніданок дійсно корисним.

В першу чергу, варто розробити правильний план харчування.

“Хороші звички допомагають формувати в майбутньому корисні звички, тому збалансований сніданок з багатими клітковиною зерновими (включаючи продукти, приготовані як з цільного зерна, так і зі збагачених зерен), нежирним білком і деякими фруктами або овочами може допомогти вам зберегти відчуття ситості надовго”, – розповіла Кравчик.

Багато лікарів називають сніданок найважливішим прийомом їжі за день, тому що він запускає роботу організму після сну і прискорює метаболізм. Для підтримки здорової ваги, рекомендується їсти кожні 2-3 години невеликими порціями. Щоб не “зриватися” на кекси, пластівці і млинці протягом дня, в сніданок найкраще включати горіхи, овочі, насіння, фрукти і цільнозернові продукти.

Ще одна невелика хитрість-випивати перед їжею один-дві склянки води. Це пов’язано з тим, що організму, в першу чергу, після сну потрібно поповнити запас рідини, а по-друге, вода може ефективно пригнічувати апетит. Дослідження показують, що питна вода знижує щоденне споживання калорій за рахунок наповнення шлунка, зменшує споживання солодких напоїв і втамовує тягу до їжі. Крім того, спрагу часто приймають за голод, тому вода також може придушити і її.

Одне дослідження, опубліковане в “Журналі Академії харчування та дієтології” за участю літніх людей з ожирінням, показало, що добровольці, які випивали близько 400 мл води за 30 хвилин до сніданку, знизили споживання калорій під час наступного прийому їжі на 13%.

Джерело