Держпродспоживслужба формує Переліки експортерів зернових та сої в Китай
Поділитись

Держпродспоживслужба України формує Переліки осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої в Китай та Переліки місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої в КНР. Про це 27 липня повідомила пресслужба відомства.
Як зазначається, документи, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання ячменю, кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків, надаються на електронну пошту [email protected] в терміни:
- до 10 серпня щодо формування Переліків стосовно експорту ячменю;
- до 1 жовтня щодо формування Переліків стосовно експорту кукурудзи;
- до 1 листопада щодо формування Переліків стосовно експорту сої.
«Підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера», – вказується в повідомленні.
Також зазначається, що експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.