Чим краще снідати, щоб знизити рівень холестерину

Поділитись

Чим краще снідати, щоб знизити рівень холестерину

Ви можете вибрати безліч рослинних варіантів клітковини на сніданок, які допоможуть знизити «поганий» холестерин і підняти «хороший» холестерин.

Якщо ви шукаєте легкої зміни способу життя, яке вплине на зниження рівня холестерину, зверніть увагу на вівсяні пластівці.

“Вівсянка дає найбільшу кількість розчинної клітковини на порцію від трьох до чотирьох грамів, і дослідження показали, що вона допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) майже на 10% при щоденному вживанні”, – каже Ембер Інгрем, доктор медичних наук, дієтолог з Університету штату Огайо, Медичний центр Векснера.

Розчинна клітковина, один із двох типів харчових волокон, є водорозчинною, що означає, що вона вбирає воду, проходячи через систему травлення. Це збільшує обсяг випорожнення, тому у вас не буде запору, і, як показують дослідження, знизиться так званий «поганий» рівень холестерину ЛПНЩ у кровотоку.

Інша клітковина, нерозчинна, у незмінному вигляді проходить через кишечник і допомагає у процесі травлення. Нам потрібні обидва типи. Американська кардіологічна асоціація рекомендує отримувати від 25 до 30 г клітковини на день з різних джерел їжі.

Метааналіз 243 досліджень харчових волокон, опублікованих у The Lancet, підтверджує цю рекомендацію. Було виявлено «дуже сильний взаємозв’язок» між більш високим споживанням клітковини та такими перевагами для здоров’я, як нижча маса тіла, холестерин, артеріальний тиск та рівень цукру в крові, а також зниження ризику смерті від хвороб серця, діабету, інсульту та деяких видів раку. 

Джерело