Чому на Рівненщині не вироблятимуть цукор

Поділитись

Чому на Рівненщині не вироблятимуть цукор

На Рівненщині розпочали збір цукрового буряку. Під стратегічний овоч в області відвели 16 тисяч гектарів, і наразі врожай зібрали з 15% засіяних площ.

Зібрати на Рівненщині планують 800 тисяч тонн буряку, що більше ніж показники минулого року, каже заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. За його словами, сировини буде достатньо, а відтак стабілізується й ціна на цукор:

“Як правило після завершення сезону збирання, перероблення ціна коригується у бік зменшення. Втім прогнозувати наразі важко, адже це ринок… Є надія на те, що ціна як мінімум буде стабільною. Сировини достатньо для того, аби виробити достатню для населення кількість цукру”, – каже Ігор Тимошенко.

А от виробляти цукор на Рівненщині не будуть. Заводи, які розташовані на території області, наразі перебувають у приватній власності й жоден з них не працює. Сьогодні цукор у магазинах міста можна купити приблизно за 28 гривень за кілограм.

Джерело