«Астарта» впроваджує в Україні нові технології поглибленої переробки сої

Поділитись

«Астарта» впроваджує в Україні нові технології поглибленої переробки сої

У вересні поточного року АСТАРТА розпочала реалізацію нового інвестиційного проєкту, в рамках якого на базі інтегрованого комплексу з переробки сої (м. Глобино) буде збудована нова технологічна лінія поглибленої переробки сої потужністю до 100 тис. тонн соєвого протеїнового концентрату на рік. Загалом реалізація проєкту триватиме 2 роки. Обсяг запланованих інвестицій близько 50 млн доларів США.    

Інноваційна для України технологія передбачає виробництво соєвого протеїнового концентрату (СПК) з негранульованого соєвого шроту методом екстракції з використанням водно-спиртового розчину. Соєвий концентрат використовується в якості високоякісної кормової добавки для всіх видів тварин, птиці, риби. 

“Для України дуже важливо поступово переорієнтовувати свою економіку із сировинної моделі експорту на виробництво продуктів з високою доданою вартістю і глибока переробка сої є одним з перспективних напрямків розвитку внутрішнього переробного сегмента. Більше того, АСТАРТА, як бізнес, який дотримується принципів сталого розвитку і відповідально ставиться до споживання ресурсів, запропонує ринку не просто якісний продукт, а якісний не ГМО продукт, вироблений з європейської сої з гарантованою простежуваністю. Наявність такого високоякісного продукту на ринку також сприятиме розвитку в Україні таких супутніх галузей як аквакультура та тваринництво”, – зазначив засновник та генеральний директор агропромхолдингу АСТАРТА-КИЇВ Віктор Іванчик.

Джерело